son Dakika teknoloji

Salı, Şubat 21, 2006

Kimler Sizi Msn listesinden Silmiş Öğrenmek

Kimler sizi msn listesinden silmiş öğrenme zamanı

Karşı tarafın sizi MSN listesinden silip silmediğini öğrenmek

msn isim listesinden

1- Araçlar ( Tools) ordan

2- Seçenekler ( Options ) 'a tıklayın. sonrada

3- Gizlilik ( Privacy) bölümüğne girin

isim listesindeki isimlerin üzerine gelip sağ tıkladığınız zaman,
açılan menüde "Sil"(Delete) yazısı belirgin bir şekilde yazılmış ise
karşı taraf sizi MSN listesinden silmiş yani o kişinin MSN listesinde yoksunuz demektir.

Pazartesi, Şubat 20, 2006

20$'a ABD Başkanına Hakaret Sitesi :)

ABD'de iki uyanık girişimci, 20 dolar veren herkesin ABD Başkanı'na hakaret edebileceği bir internet sitesi açtı. ABD Başkanı'na yöneltilecek hakaret ve küfürler, imzalı ya da imzasız olarak 'insultthepresident.com' adlı internet sitesinden yayınlanıyor.
Sitenin işletmecileri, gönderilen hakaretleri yayınlamanın yanı sıra, bunu gerçek bir mektup olarak Başkan'a yolluyor, hatta ABD Başkanı'na hakaret edilen mektubun 'gerçek' olduğunu belirten bir sertifikayı da müşteriye gönderiyor. Çerçeveletilebilecek formatta hazırlanan bu sertifika sayesinde, eve gelen ziyaretçiler duvarda asılı olan belgeye bakıp, evsahibinin gerçekten de Başkan'a hakaret ettiğini ve bunun yayımlandığını rahatça görebiliyor.
Arizonalı iki kafadarın para kazanmak amacıyla açtığı internet sitesinde ABD Başkanı'na hakaret serbest olsa da 'tehdit' ve eski başkanlara hakaret yasak. İnternet sitesinde yayınlanan 'hakaretlerin ilk 10'u' listesinden bazı ifadeler şöyle:
Hakkında düşündüklerimi öğrenmek için telefonumu dinlemene gerek yok: Sersemin tekisin...
Sersem, o kelime, 'nük-le-er' diye telaffuz edilir.
Sen yaratıldığında Tanrı tatile çıkmıştı ve yerine dengesiz bir maymun bakıyordu.
Çark dönüyor, ama hamster öldü.
Gelecek sefer bir karar vereceğin zaman, "yerimde zeki bir insan olsa ne yaopardı" diye düşün.
Hayali yeteneklerin var gibi görünüyor. Yeni Vietnam'a hoş geldin.
16 aylık papağanımın bile seninkinden geniş bir İngilizce sözcük haznesi var.
Sen bir aptalsın. Bu gerçekten hakaret mi? .
Bir yerlerde yanlış yaptığını düşündün mü hiç? Sanırım hayır...
Milliyet

Perşembe, Şubat 16, 2006

Google ile gmail üzerinden Chat

Dünyanın en ünlü arama motoru Google?ın e-mail servisi Gmail, şimdi de kullanıcılarına e-mail hesabı üzerinden chat yapma imkanı tanıyor. Google'ın yeni hizmetinin benzerlerinden farkı, kullanıcılara sohbet metinlerini kaydetme imkanı sunması. Böylelikle isteyen herkes, e-maillerde olduğu gibi metinler arasında arama yapabilecek.

Google?ın vereceği yeni hizmette, e-maillerini kontrol etmek isteyen Gmail kullanıcıları, kullanıcı adı ve şifreleri ile siteye giriş yaptıktan sonra ekranın sol tarafından bir iletişim listesi penceresi görecek.

Listeye kullanıcılar kendileri isim girebileceği gibi her kullanıcının en sık e-mail alıp gönderdiği kişiler listeye otomatik olarak eklenecek. Bu listedeki kişilerle chat yapmak isteyenler, kullanıcı adı üzerine tıkladığında açılan pencereden istenirse aynı ekran içinde istenirse de ayrı bir pencerede (pop-out) sohbet edebilecek.

Gmail, kullanıcılara chat metinlerini de kaydetme imkanı sunacak. Buna göre isteyen herkes sohbet yazışmaların kaydedebilecek ve aynı e-maillerde olduğu gibi metinler arasında arama yapabilecek.

Google, yaptığı açıklamada Gmail üzerinde chat hizmetinin birkaç hafta içinde devreye gireceğini duyurdu.

Arkadaşlar kullanım dilininiz türkçe ise bu chat menüsünün çıkmadığı görülüyor. Settings(ayarlar) kısmında kullanım dilini ingilizce(US) yaparsanız menüye ulaşabilirisiniz.