son Dakika teknoloji

Çarşamba, Şubat 07, 2007

İlk Linux tabanlı 3G cep telefonu


Mobil iletişim devlerini biraraya getiren 3GSM konferansında öne çıkan konulardan biri de Linux’un mobil uygulamaları oldu. Linux’un mobil uygulamalar için potansiyelini araştıran şirketlerden Infineon, Samsung ve Linux geliştiricisi Trolltech, dünyanın ilk Linux tabanlı 3G akıllı cep telefonunu geliştirdiklerini açıkladı.

VİDEO KONFERANS ÖZELLİĞİ VAR
Fransa’nın Cannes kentinde devam eden 3GSM konferansında tanıtılan Linux tabanlı 3G cep telefonu, video konferansı, internet ve Java oyunlarına olanak veriyor. Infineon Technologies şirketi yetklilerinden Dr. Hermann Eul, Linux’un kolay adaptasyonu ve düşük maliyet avantajları sayesinde bir sonraki tasarım dalgasında büyük ilgi çekeceğini savunuyor.

SYMBİAN VE MİCROSOFT İLE YARIŞACAK
Symbian işletim sisteminin lider olduğu ve Microsoft’un kendini göstermeye çalıştığı bir pazarda, Linux uyarlanabilirlik ve düşük maliyet özellikleri ile rekabet edecek. Infineon yetkilisi Dr. Eul, operatörlerin kendi platformlarında daha fazla kontrol sağlamak amacıyla Linux tabanlı uygulamalara ilgi gösterdiklerini vurguluyor. Linux tabanlı 3G bir cep telefonunun raflara çıkması için henüz çok erken olmasına karşın, gerek bireysel kullanıcı, gerekse üretici şirketler açık kaynak işletim sistemine ilgi gösteriyor.

7 Comments:

Yorum Gönder

<< Home