son Dakika teknoloji

Çarşamba, Temmuz 19, 2006

Adsl Uçacak

Telekom, internet kullanımını kolaylaştırmak ve yaygınlaştırmak için ADSL?de hız artımına gidildiği belirtildi. Limitli internet hizmeti alanlar, hangi servis sağlayıcısından hizmet alırsa alsın, artık 512 kilobit yerine 1 megabit hızla internete erişim sağlayabilecek.

Yeni uygulamayla, kotalı internet bağlantısına sahip tüm internet kullanıcıları için ADSL'in iki kat hızlandığı ifade edilen açıklamada, 3, 6 ve 9 gigabayt limitli bağlantıya sahip kullanıcılar için, 512 kilobit olan temel internet bağlantısının 1 megabite (1024 kilobit) çıktığı kaydedildi. Böylece kotalı internet kullanıcılarına şimdikinden 2 kat daha hızlı internet bağlantısı sağlanacağı belirtilen açıklamada, bağlantı hızlarının artarken kota büyüklüklerinde de herhangi bir değişik olmayacağına işaret edildi.

"DEVRİM NİTELİĞİNDE DEĞİŞİKLİKLER OLACAK"

Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı ve CEO?su Paul Doany ise konuyla ilgili olarak, uygulamanın birbiri ardına gelecek yeni hizmet ve indirimlerin bir öncüsü olduğunu belirtti. Doany, gelecek dönemde Türkiye?nin internete bağlanma yolları ve fiyatlandırmalarında devrim niteliğinde değişiklikler olacağını kaydetti
Hürriyet